Slaan oor na inhoud

Ek skryf die positiewe impak toe wat ek kon hê op die spanne waarmee ek werk en die besigheid self aan leiding vanaf 'n plek van egtheid. Om openlik gay in die werkplek te wees, is 'n belangrike deel daarvan.

Die konsep van egtheid, en om jou ware self aan die werk te bring, was die afgelope jare die onderwerp van baie bespreking. Daar is dikwels 'n vrees om kwesbaarheid in leierskap te toon, wat daartoe lei dat baie voel asof hulle nie eerlik kan wees oor wie hulle werklik is nie.

Ek was gelukkig om die teenoorgestelde effek te ervaar – om my outentieke self te wees, het my gehelp om minder kwesbaar en meer impakvol by die werk te voel. As 'n openlik gay man het ek die moeilikheid en geweldige beloning ervaar wat hieruit kan kom, veral as 'n leier.

Die spanning rondom 'egtheid'

Om getrou aan jouself in die werkplek te bly is nie altyd maklik nie en ek het gevind dat dit dikwels 'n moeilike klim was. Toe ek as 'n konsultant by McKinsey uit die universiteit aangestel is, was ek verheug om my droomwerk te hê. Maar ek het toe gekonfronteer met die besluit of ek openlik in die werkplek moet wees of doen wat baie gedoen het en weerhou om myself te wees om die oordeel van ander te vermy.

Om gedurende my tyd as student in die kas te bly, het sy tol op my geëis. Die alledaagse lewe het 'n hoë risiko gevoel. Omdat ek nie geweet het of ek die lewe wat ek destyds met my maat gedeel het, kon bespreek nie, het dit moeilik gemaak om werklik met diegene rondom my te skakel. Toevallige Maandagoggend-gesprekke het my onseker gelaat of dit gepas is om my persoonlike lewe met my maat aan die orde te stel as ons byvoorbeeld vir die naweek weg is. Die leuens en kwesbaarheid het geweldige spanning op my siel geplaas.

Lei met moed en integriteit

My ondervinding op universiteit en die probleme wat veroorsaak word deur toegesluit te wees, het daartoe gelei dat ek van dag een af ​​'n persoonlike ooreenkoms gesluit het om werklik oop te wees oor myself by McKinsey. Ek het die firma se eerste openlik gay konsultant in Duitsland geword toe ek in 1993 aangesluit het. Hierdie ervaring om 'n ware weergawe van myself in die werkplek te kan wees, was 'n onteenseglike positiewe een, aangesien my eerlikheid beteken het dat ek werklik verbind kon voel met ander om my, in plaas daarvan om soos 'n bedrieër te voel.

Die direkte verband tussen my eie eerlikheid en suksesvolle leierskap is vir my duidelik. Om ander te inspireer om jou te volg en 'n duidelike siening te hê van hoe om die toekoms te vorm, is sleutelbestanddele van leierskap, en deur oop te wees oor jou identiteit, moedig jy eerlike verbintenis met jou span aan wat help om 'n sterk fondament te bou. Ek glo werklik dat mense vinnig leiers raaksien wat hulself probeer voorstel as iets wat hulle nie is nie, en dat 'n gebrek aan egtheid tot giftige werkplekkultuur kan lei.

In my eie situasie het ek gevind dat om opreg oor my lewe teenoor my spanlede en kollegas te wees, daartoe gelei het dat hulle my gesien het as iemand met moed en integriteit – eienskappe wat van onskatbare waarde is in leiers. Wat ook al hul sienings oor homoseksualiteit was, almal het my as beide eg en herkenbaar gesien.

'n Leierskapuitdaging vir almal

Ongeag jou seksualiteit, kan dit vir enige leier uitdagend wees om egtheid te toon. Ons doelwitte op die C-suite-vlak kan dalk in stryd wees met om kwesbaar te wees oor ons outentieke self. Aan die skeptici sal ek aanbied dat die punte van gemeenskaplikheid wat openheid vergemaklik, werklike besigheidswaarde kan genereer.

Terwyl ek met 'n kliënt se finansiële hoof gewerk het, het ek 'n reënboogvlag op die muur agter haar stoel opgemerk. Die wedersydse respek wat ons vinnig gevoel het, het gelei tot 'n suksesvolle vennootskap, wat dalk nie net te danke was aan haar bondgenootskap nie, maar dit was 'n gedeelde band wat gehelp het om onderhandelinge meer produktief te maak.

Ek sal nie voorgee dat hierdie proses nog altyd maklik was nie. As gevolg van my seksualiteit het ek my billike deel van terugslae in die gesig gestaar. Ek het byvoorbeeld eenkeer by 'n baas aangemeld wie se homofobie baie probleme geskep het. Ek het uiteindelik 'n manier gevind om aan 'n ander uitvoerende beampte verslag te doen, deur te kies om te fokus op areas waarin ek kon slaag, eerder as om vasgevang te word met kragte wat ek nie kon verander nie. Maar dit was moeilik om iemand te hanteer wat nie aanvaar het wie ek as persoon was nie.

Aan die ander kant was ek gelukkig om ook 'n paar wonderlike oomblikke te hê, waar dit vir my duidelik was dat egtheid die regte keuse was in die groot skema van dinge. Op 'n besoek aan 'n afleweringsentrum het ek 'n hokkie opgemerk wat vir 'n troue versier is en my gelukwensing aan die medewerker gebring. Onbewus van wie ek was, het hy met trots vir my die foto van homself en sy man gewys en gesê: "Ons het hierdie finansiële hoof wat uit is, en dit stuur 'n wonderlike boodskap."

Meer dikwels is belonings kleiner van aard. Werknemers wat oop en outentieke leierskap sien, voel meer gemaklik om beide die slegte nuus en die goeie na vore te bring, wat die inkoop vir programme en strategieë kan verbeter. Nie net dit nie, maar dit moedig 'n positiewe werkplekkultuur aan, een wat op empatie en begrip gebou is.

Die slotsom is dat dit namaak dit nie sny nie - en dit kan selfs inmeng met die vermoë om te lei. Egtheid is nie die enigste eienskap wat leiers help om 'n verskil te maak nie. Integriteit, regverdigheid, toewyding, en toeganklik wees en in staat is om te deel, help ons alles om 'n groter impak te hê. My ervaring het my gewys dat my spanlede en ander kollegas tot die slotsom gekom het “Ek kan saam met hierdie ou werk, want ek weet wie hy is” en dit is werklik die hoogste lof wat 'n leier kan kry.

By Jan Siegmund, Finansiële Hoof by Cognizant.

Deel hierdie pos:

Bron

Dien CV in